گفتگو با نوشين فرامرزيان سرپرست افتخاري كتابخانه يگانگي

گفتگو با نوشين فرامرزيان سرپرست افتخاري كتابخانه يگانگي

گفتگو با نوشين فرامرزيان سرپرست افتخاري كتابخانه يگانگي

کتابخانه یگانگی بیش از 13 هزار کتاب دارد که تنها 2000 عنوان از آنها ثبت شده اند و به گفته خانم فرامرزیان با این روند 10 سال دیگر طول می کشد تا تمام کتاب ها ثبت شوند. به نظر فرامرزیان مدیر کتابخانه دلیل اصلی این کندی، سختی کار و عدم همکاری انجمن است. 

از طرف دیگر چندین بار در نشست های انجمن از عدم پاسخگویی مسئولان کتابخانه گله شده بود. این موضوع مار را بر آن داشت تا با گفت و گویی در کتابخانه از خانم فرامرزیان چند و چون ماجرا را جویا شویم. در این حین از فرصت استفاده کردیم و اطلاعات ارزشمند دیگری نیز از کتابخانه بدست آوردیم:

چند بار در نشست های انجمن از عدم پاسخگویی شما به هموندان گلگی شد؟ آیا واقعا شما به هموندان پاسخ نمی دهید؟

نخست باید یادآور شوم هموندان باید پرسش هایشان را کتبا و با امضا فرنشین انجمن مطرح کنند اما ما نه تنها به هموندان بلکه به همه همکیشان پاسخ می دهیم. حال کی ما به هموندان انجمن پاسخ ندادیم، من نمی دانم. تنها یک بار یکی از هموندان آمده و من حضور نداشتم از یکی از کتابدارها پرسش هایی را پرسیده و او تا آنجا که اطلاعات داشته پاسخ داده و به آن هموند گفته وقتی من هستم بیاید که او دیگر نیامد.

کتابخانه زیر نظر کدام کمسیون است؟

کتابخانه زیر نظر هیچ کمسیونی نیست. کتابخانه یک هیئت امنا دارد که تصمیماتش مستقیما از نشست های دوشنبه انجمن مصوبه می گیرد

اعضای این هیئت امنا چه کسانی هستند؟

نماینده خانواده یگانگی، سرپرست کتابخانه، فرنشین انجمن، فرنشین کمسیون فرهنگی، نماینده کتابدارها 

آیا نشست های این هیئت امنا تشکیل می شود؟

 خیر. از آن جهت که فرنشین کمسیون فرهنگی در این نشست ها شرکت نمی کند و فرنشین انجمن نیز بهانه غیاب نماینده خانواده یگانگی را می آورد. در صورتی که بنده کتبا نماینده این خانواده در این هیئت امنا هستم. از این مهمتر آن است که فرنشین کمسیون فرهنگی حتی یک سر به کتابخانه نمی زند و اصلا جویای احوال ما نيست در صورتی که هفته ای چند بار باید به کتابخانه سر بزند. او نباید توقع داشته باشد من بروم مشکلاتم را با انجمن در میان بگذارم و روی آن پا فشاری کنم بلکه این ها جز وظایف اوست من همین الان تمام وقت و فکرم شده است کتابخانه. 

پس آلان شما تصمیماتتان را چگونه به انجمن می گویید؟  

ما مشکلات و خواسته هایمان را مستقیما به دکتر خسرویانی فرنشین انجمن می گوییم که واقعا به فکر کتابخانه هست و واقعا جای سپاس گذاری دارد.

البته بايد بگويم کتابخانه یگانگی با کتابهای نفیس و کمیاب خود علاوه بر همکیشان زرتشتی میزبان افراد برجسته ای است همچون حکیمیان نگارنده چند جلد کتاب تاریخ، عسگر بهرامی، فرید شولیزاده، دانشجویان مقطع دکترا، کارشناسان میراث فرهنگی و دادگاه حمایت از خانواده. 

مسلما این مرکز برای سرویس دهی به این افراد و حفاظت ازکتب خود نیاز هایی دارد.اکنون نیاز های اساسی شما چیست؟

ما برای مرمت و نگه داری کتابهایمان به یک اتاق فنی نیاز داریم تا دیگر کتابدارمان را برای مرمت کتابهایمان به مجلس نفرستیم. این دفتر که نیاز مرمت و اسکن کتابهای ما را رفع می کند و می تواند 2 نفر کاراموز را جذب و پروش دهد تا کارهای تخصصی مرمت را بیاموزند و حدود 8 میلیون تومان هزینه داردکه شامل کاغذ ها، چسب ها، اسپری ها و دیگر لوازم خاص به علاوه یک اسکنر و چند وسیله ی دیگر است. گفتنی است که ما یک یخچال، یک دستگاه کپی و یک دستگاه فکس را با کمک خیر اندیشان تهیه کرده ایم.

اگر یک کامپیوتر دیگر هم برای ما تهیه شود سرعت ثبت کتاب هایمان دو برابر می شود زیرا ما اکنون 2 کتابدار داریم ولی تنها یک کامپیوتر. و هرچند نیاز ما به این کامپیوتر تایید شده نمی دانم چرا انجمن اقدام نمی کند.

یک نیاز دیگر ما هم که ترجیح می دهیم اکنون با انجمن مطرح نکنیم بودجه لازم برای بستن قرار داد با یک شرکت است که 9 ماهه تمام کتاب های ما را به سیستم خودمان یعنی سیستم کنگره ثبت می کند. این شرکت به ازای هر کتاب از ما 5 هزار تومان می گیرد که جمعا حدود 50 میلیون در می اید

چرا این قدر گران؟

چون این کتاب ها قدیمی اند و نثر سختی دارند و این که کتابنامه( شناسنامه کتاب) ندارند، در نتیجه برای تهیه کتابنامه  آنها باید وقت زیادی گذاشت.

با این وجود خواسته ی اصلی شما از انجمن چیست؟

تمام این ها برای من در اولویت دوم هستند من در وهله ی اول از انجمن اعتماد می خواهم وقتی خواسته ای را مطرح می کنم مطمئن باشند واقعا نیاز ماست می خواهم انجمن بداند من تمام حرف ها و کارهایم کارشناسی است و اگر در موردی دانش کافی را نداشته باشم از دیگران پرسش می کنم همین اکنون من با آقای بوذرجمهر پرخیده(دبير سرويس تاريخ امرداد) ، بهمن مرادیان (دکترای فرهنگ و زبان ایران باستان)، اردشیر بهمردی (دانشجوی دکترای فرهنگ و زبان ایران باستان) و خانم  آبیاری (دکترای کتابداری) ومیترا پشوتنی زاده (فوق لیسانس کتابداری)  مشورت و همکاری می کنم. من از انجمن می خواهم وقتی تقاضای شیر می کنم مسخره ام نکند بلکه بداند چون ما با سرب موجود در کتاب ها سر و کار داریم طبق استاندارد باید شیر مصرف کنیم.

این خواسته ی اصلی من از انجمن است.

خوب اگر اجازه بدهید کمی از انجمن فاصله بگیریم و به کتابخانه برگردیم. چند وقت پیش شما بچه های مهد کودک و دبستانی را به کتابخانه دعوت کردید آیا نتیجه ای از این کار دیدید؟

بله این کار باعث شد پدر و مادر ها و خواهر و برادران این بچه ها به کتابخانه بیایند مخصوصا خواهر و برادر های دانشجویشان برای نوشتن مقالات درسی که ماهم در یافتن منابع به آنها کمک کردیم و با استفاده ار نمایه های مجلات مقالات مشابه را به آنها معرفی نمودیم.

آیا برنامه دیگری برای معرفی کتابخانه و جذب عضو دارید؟

بله فکر ها و راهکارهای خوبی دارم ولی ترجیح می دهم فعلا به این سمت نروم زیرا این موضع در اولویت من نیست.

اولویت هایتان  چیست؟

1.      فهرست کردن کتابها      

2.     مرمت و نگه داری کتاب های قدیمی

3.   راه اندازی اتاق فنی

4.      خرید کتاب های جدید

شما از وزارت ارشاد چه کمک هایی می گیرید؟

هیچ کمکی. وزرات ارشاد به کتابخانه های عمومی تسهیلات می دهد نه به کتابخانه های تخصصی مثل ما

همکیشان علاقه مند چگونه می توانند به کتابخانه کمک کنند؟

ما به افراد متخصص در کتابداری یا لیسانس های کتابداری برای ثبت کتاب ها نیاز داریم زیرا این یک کار تخصصی است. و یا برای مثال آقای اردشیر بهمردی به ما در تهیه کتاب شناسی کتاب های قدیمی کمک می کنند.

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید